2024: stel doelen voor jezelf en houd je motivatie hoog!

Een nieuw jaar symboliseert een frisse start.

Lees verder...


Master Trainer Nathaly over haar ervaringen met yoga.

Ze geeft yin- en yanglessen bij de AALO Yoga Academie. Maak kennis met Nathaly en ontdek wat haar inspireert.

Lees verder...


De fitnesstrends van 2023

Als je van plan bent om een opleiding tot fitness trainer te volgen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de gezondheids- en fitnessindustrie. Hier zijn een aantal trends die de afgelopen tijd populairder zijn geworden en die interessant kunnen zijn bij het plannen van jouw carrière als fitness trainer.

Lees verder...


5 voordelen van een eigen Personal Trainer ZZP bedrijf

Droom jij van je eigen bedrijf als Personal Trainer? Of wil je werken als zzp personal trainer? Je bent niet de enige! Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun eigen business te starten in de fitness-industrie. Maar waarom zou je dat doen? Hieronder vind je vijf redenen waarom het starten van een eigen bedrijf als Personal Trainer zzp echt de moeite waard is.

Lees verder...


Sonja gooide het roer om en is nu pilates docent

Al onze studenten hebben een eigen verhaal. Ze besloten om een opleiding te volgen en te werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarom zijn zij een inspiratie voor anderen. En wij zijn gek op inspirerende verhalen. Dat is namelijk onze passie: mensen opleiden tot professionals in de fitness- en heathbranche. Daarom delen we graag het verhaal van Sonja die in 2022 het roer compleet omgooide. 

Lees verder...


Sophia volgde haar eerste fitnessopleiding met het STAP-budget

Gymles op school vond ik vroeger altijd verschrikkelijk. Over een kast heen proberen te springen of meedoen aan die o zo beruchte piepjestest, daar zag ik echt het nut niet van in. Gelukkig ben ik er nu achter dat sporten ook ontzettend leuk kan zijn en dat het bovendien veel verschillende voordelen met zich meebrengt. Altijd hongerig naar meer kennis, besloot ik de opleiding Fitness Trainer level 1 te volgen bij AALO. Geheel kosteloos, dankzij het STAP-budget!

Lees verder...


De hardware en software van je groepsles

Je hebt de choreo tot in de puntjes voorbereid, je hebt ontelbare keren geoefend voor de spiegel, de theorie over lesmethodieken ken je uit je hoofd en je cueing is on point. Niets kan meer fout gaan. Jij bent klaar voor het geven van die groepsles. Maar, heb je wel gedacht aan de software van jouw groepslessen?

Lees verder...


Women's Empowerment In The Picture

Het is 8 maart, International Women's Day, en tijd om de spotlights op de vrouwen in onze fitness community te richten. Want velen van jullie, vrouwen én mannen en fitness fanaten van ieder geslacht, zijn iedere dag hard aan het werk om jezelf te ontwikkelen en te groeien als fitness- en health professional. En dat is top!

Lees verder...


6 redenen waarom outdoor sporten een goed idee is

De sportscholen zijn weer open en dat is super. Maar lekker in de buitenlucht sporten is ook heel gezond en blijft een trend. Samen of alleen, in het bos of in het stadpark, het kan allemaal!

Lees verder...


Coach Roos: Vertrouw jouw kracht. Vertrouw jouw kunnen.

Roos maakte in 2018 de radicale switch van het bankwezen naar professional in de fitnesswereld. Ze volgde onder andere het Personal Trainer Pakket, Strength & Power Basic en Trainer Gewichtheffen. Twee jaar geleden schreef ze een inspirerende blog waarin ze haar verhaal deelt. En nu heeft ze haar eigen business rondom Empowerment Coaching en Personal Training.

Lees verder...

1 2 3 4 5 ... 7