Master Trainer Nathaly over haar ervaringen met yoga.

''Het vraagt je om zonder oordeel naar jezelf te kijken en te leren.''

Master Trainer Nathaly over haar ervaringen met yoga.

Hoelang volg en geef je al les in yoga?

Ik volg zelf de fysieke vorm van yoga (poweryoga) al sinds 2014. Voorheen deed ik body balance, daar zit ook wel yoga in. Ik ben als kind door mijn moeder in aanraking gekomen met meditatie, ademwerk en bewustwording. In 2015 ben ik begonnen met de opleiding Power Yoga en ben toen al vrij snel begonnen met lesgeven. Ik geef al les sinds mijn 16de, eerst danslessen en daarna sportlessen.

Wat heeft jou geïnspireerd om yogadocent te worden?

Ik was werkzaam bij een sportschool en functioneerde daar eigenlijk als allround instructrice. Op een gegeven moment vroeg mijn werkgeefster of ik interesse had in een yogaopleiding, want ze had ook een yogastudio. Dat inspireerde mij om de opleiding Power Yoga te gaan volgen. Maar al snel bleek mijn interesse veel breder te liggen. Toen heb ik me ingeschreven voor mijn 200 uurs Yin/Yang opleiding die ik in december 2016 afgerond heb. Vervolgens heb ik diverse yogaopleidingen gevolgd met uiteindelijk mijn 500 uurs afronding in juli 2021.

Met welke vormen van yoga heb jij ervaring? En naar welke vorm gaat jouw voorkeur uit?

Ik ben een nieuwsgierige persoon, dus ik heb best veel yogavormen geprobeerd. Onder andere Ashtanga, Power Yoga, Vinyasa Yoga, Hot Yoga, Bikram Yoga, Yin Yoga, Hot Yin, Myo Yin Hatha yoga, Anti gravity Yoga en Yoga Nidra. Mijn voorkeur gaat uit naar Vinyasa Yoga, vooral om de flow en het kunnen spelen, de uitdaging en het werken naar een piek pose. Tevens (Myo) Yin, omdat dit mij heel veel brengt. De rust, de ontspanning en het opheffen van blokkades in mijn lijf. Daarbij brengt het me mentaal en emotioneel ook veel. Ze noemen het ‘the calm in the storm’ en dat brengt het me ook. Omdat ik al een actief persoon ben en veel doe is dit precies wat ik nodig heb. Als ik er echt één moest kiezen dan is dat (Myo) Yin.

Wat zijn jouw favoriete Yoga oefeningen of houdingen en wat zijn jouw minst favoriete oefeningen?

Yang

NathalyAALO

Meeste favoriete: In de Vinyasa Yoga, de Crow pose en vanuit daar springen naar plank. Verder de Hoofdstand, Verlengde hand grote teen houding en zij- & spreidzit.
Minst favoriete: De halve wiel en camel. Ik doe de oefeningen wel omdat daar de meeste uitdaging en groei ligt.

Yin

Meest favoriete: De Dragon en Sleeping swan. Ook deCaterpillar, Dragonfly en Shoelace.
Minst favoriet: Saddle en Deer. Mijn lijf vindt de endorotatie niet prettig. Wel weer iets om mee te werken. 

Wat zijn de huidige trends binnen de Yoga en hoe ervaar jij deze?

Ik ben me niet zo bewust van de huidige trends in de yoga. Ik zie wel eens wat voorbij komen zo als geit, Puppy Yoga of Naakt Yoga. Of yoga met alcohol. De geit en puppy Yoga lijkt me grappig en leuk om te doen, omdat je dan met dieren werkt. Maar het is niet iets wat ik vaker zou doen. Yoga met alcohol vind ik nergens op slaan en sowieso niet bij yoga passen. In welke vorm dan ook. Naakt yoga tjah, Nope.

Welke opleidingen geef jij bij AALO?

Ik geef zowel alle vier de Yangmodules als alle vier de Yinmodules binnen AALO. Af en toe geef ik eens een dag  Nidrales.

Wat is jouw drijfveer om mensen op te leiden tot yogadocent?

Om meer bewustwording te geven, te delen. Omdat yoga mijzelf zoveel heeft gebracht. Het is meer dan een fysieke vorm. Het is een leefwijze. Ook om mensen meer kennis over zichzelf te geven, meer zelfinzicht en om meer bewustwording in de wereld te brengen. Yoga wordt vaak gezien als iets dat je er simpelweg bij kunt doen. Mijn drijfveer is daarom vooral ook goede yogadocenten op te leiden met kennis van didactiek, methodiek en anatomie.

Wat zou jij de mensen willen meegeven die overwegen yogadocent te worden?

Weet dat het een pad is dat je bewandelt en dat het niet iets is wat je 1,2,3 zomaar even ertussendoor gaat doen. 

Het zal bij jezelf ook veel losmaken en bewustwording opwekken jezelf. Omdat we werken met het lichaam, maar ook aan de verdieping naar binnen. Je leert hoe je yogales gaat geven maar je leert ook veel over jezelf. Het vraagt toewijding, practice what you preach. Als je docent wilt worden moet je alles wat je leert tijdens de opleiding ook zelf doen en toepassen. Het vraagt dus ook veel thuisstudie van je, zowel in de theorie als in de praktijk. Het vraagt je om zonder oordeel naar jezelf te kijken en te leren.


Wil jij na het lezen van dit interview meer weten over onze yogaopleidingen? Ga naar de Yoga Academie en ontdek welke yogaopleiding je wilt gaan volgen!

Wil je weten hoe je het beste yogadocent kunt worden? Je leest het hier!


Deel deze blog: