Voedingsdeskundige (Level 1)

Vanaf €489

Voedingsdeskundige (Level 1) in het kort:

Voedingsdeskundige Level 1, de basis van de juiste voeding en coaching

Dagelijks hebben de media wel iets over voeding te melden. Ook social media staat er vol mee. ‘Dit mag wel, dit mag niet’ en dé perfecte diëten worden breed uitgemeten. Er staan mensen op die pretenderen de ultieme waarheid te spreken en massaal worden (de meest vreemde) adviezen opgevolgd. Wil jij voedingsdeskundige worden en wil jij anderen helpen op het gebied van voeding en coaching? De opleiding Voedingsdeskundige geeft jou inzicht in de basis van juiste voeding en leert je hoe je klanten optimaal kunt coachen op het gebied van voeding.

In de opleiding Voedingsdeskundige level 1 wordt de basis gelegd. We adviseren je om daarna door te gaan met level 2. Hier kijken we wat er verder nog speelt in voedingsland. We bestuderen afwijkende voedingssystemen en trends als smoothies en superfoods. De Level 1 & 2 bieden we ook aan als totaalpakket. Na het afronden van deze opleidingen ben je met recht een Voedingsdeskundige!

Doe een proefles!

voeding 4

Goede voeding helpt mensen.

Studieprogramma

Wat leer je?

Bij Voedingsdeskundige level 1 ligt de focus op voedingsleer. Je leert welke voedingsstoffen er zijn, waarvoor ze nodig zijn en hoe ze in het lichaam worden opgenomen. Je krijgt inzicht in de bouw en werking van het spijsverteringsstelsel en de stofwisseling. Je leert berekenen hoeveel iemand van een bepaalde voedingsstof nodig heeft en hoe je dit vertaalt in een basismenu.

Onderwerpen:

 • Gezonde voeding
 • Macro- en micronutriënten
 • Water
 • Supplementen
 • Energiebalans
 • Overgewicht

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door specialisten uit het vakgebied met jaren (buitenland)ervaring. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak die veel praktijkervaring meenemen tijdens het geven van de lessen.

Studieadviseur Vanessa

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

De opleiding Voedingsdeskundige bestaat uit drie online opleidingsdagen. Je volgt deze samen met een klas bij een docent. Hieronder vind je een overzicht van de startdata van de opleiding.

Startdatum: Zondag 15 september
Online
Voedingsdeskundige (Level 1) Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 15-09-2024 11:00 - 15:30 uur
Opleidingsdag 2 zo 22-09-2024 11:00 - 15:30 uur
Opleidingsdag 3 zo 29-09-2024 11:00 - 15:30 uur

Deze opleiding kun je ook op je ieder moment starten als online thuisstudie.

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Branche-erkende AALO-certificaat Voedingsdeskundige

Na het succesvol afronden van de opleiding Voedingsdeskundige Level 1 ontvang je een branche-erkend certificaat. Met dit certificaat op zak kun je direct aan de slag. Het branche-erkende certificaat kent nog meer voordelen:

 • Het certificaat is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het certificaat staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Examen

Je sluit de AALO-opleiding Voedingsdeskundige Level 1 af met een eindopdracht.

Geen toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding of specifieke kennis nodig. Iedereen kan meedoen! Twijfel je of deze opleiding bij jou past? Onze studieadviseurs helpen je graag! 

Algemeen JAN 2763

Wat kost deze opleiding?

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Voedingsdeskundige Level 1 bedraagt € 489,00. Dit is inclusief coaching, ondersteuning en studiemateriaal. Het examengeld bedraagt € 40,00.

Vraag een offerte aan

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je de opleiding Voedingsdeskundige Level 1 afgerond en wil je je verder ontwikkelen? De AALO-opleiding Voedingsdeskundige Level 2 of de door BGN geaccrediteerde Gewichtsconsulent opleiding zijn de perfecte vervolgopleidingen! 

Wat vinden onze studenten van deze opleiding?

Brigitte Hendriks

Deze opleiding is een echte aanrader voor iedereen die ook maar enige interesse heeft in gezonde voeding. Als je zelf meer wilt weten over hoe het met onze voeding gesteld is, jouw doel een gezonde levensstijl is, als je meer wilt weten wat goede voeding voor je lichaam nu precies is ... laat je dan inspireren door Mandy en Rianne zij zijn echte inspirators. Na deze opleiding heb je voldoende handvatten om ook anderen te helpen,,ondersteunen en inspireren naar een gezondere levensstijl.

Hanneke Keijers

Graag wil ik mijn ervaring over de food base thuisstudie met jullie delen:
Ik ben erg enthousiast over de opleiding. Het heeft me een goede basiskennis over voeding doen ontwikkelen. Naast de lesstof werd ik erg gemotiveerd om te gaan lezen over en experimenteren met gezonde voeding. Inmiddels durf ik van mezelf te zeggen dat een keukenprinses zich begint te ontpoppen!
De feedback is erg opbouwend en goed toe te passen in volgende opdrachten. Je mag je eigen werktempo bepalen.
De opleiding en ondersteuning van de coaches was voor mij een inspiratiebron om een eigen waarheid over gezonde voeding te vormen!

Voordelige pakketten

€ 978,- € 960,- € 18,- voordeel

Het Voedingsdeskundige Totaal Pakket biedt alle informatie, tips en tools om direct als voedingsdeskundige aan de slag te kunnen. Je volgt in korte tijd de volgende twee AALO-opleidingen:

 • Voedingsdeskundige Level 1 
 • Voedingsdeskundige Level 2
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Voedingsdeskundige Totaal Pakket