Kettlebell Trainer Level 2

Vanaf €99

Kettlebell Trainer Level 2 in het kort:

Aan de slag als Kettlebell Trainer

Trainen met een kettlebell is een van de effectiefste trainingsvormen, mits je de kettlebell op de juiste manier gebruikt. Het verbeteren van de eigen vaardigheid en techniek is een van de speerpunten van deze opleiding. Onjuist gebruikt van een kettlebell kan een verhoogd risico op blessures opleveren. In deze opleiding leer je de juiste correcties geven en leer je hoe je jouw klant zo optimaal mogelijk kunt begeleiden. 

Inhoud van de eendaagse AALO Kettlebell Trainer Level 2

AALO biedt jou, in samenwerking met Lifemaxx, de opleiding tot Kettlebell Expert aan. Deze opleiding bestaat uit 3 levels van elk 1 opleidingsdag. Na het volgen van de Kettlebell Trainer Opleiding ben je in staat om alle mogelijke oefeningen met een kettlebell veilig en goed uit te voeren en in te bouwen in trainingen, inclusief progressie en regressie. In deze opleiding leer je kijken naar de beweging van jouw klant en deze technisch te verbeteren. Dit alles gebaseerd op de 5 grond motorische vaardigheden. Naast het analyseren van de bewegingen leer je veel over anatomie en movement preparation. Ook de eigen vaardigheid van het werken met een kettlebell wordt vergroot. Hierdoor ben je in staat om jouw klant(en) optimaal te begeleiden tijdens een kettlebell training.

  • Twijfel niet en volg de Kettlebell Trainer Opleiding! Na het volgen van deze opleiding kun je een breder aanbod aan trainingen geven. 
  • Indien je een of meerdere kettlebells hebt aangeschaft bij Lifemaxx, ontvang je een speciale korting voor deze Kettlebell Trainer Opleiding. Gebruik hiervoor de kortingscode die je bij Lifemaxx hebt ontvangen.

Tijden, locaties en data

De AALO Kettlebell Trainer Level 2 bestaat uit 1 opleidingsdag en wordt afgesloten met een theorie examen.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Utrecht
Kettlebell Trainer Level 2 Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 08-03-2020 vanaf 10:00 uur

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Studiebelasting, examen en stage

Ieder Level wordt afgesloten met een theorie examen, welke je op je eigen gewenste tijdstip afneemt in de digitale leeromgeving. Na het laatste theorie examen kun je deelnemen aan het praktijkexamen. 

Branche-erkend certificaat

Na het succesvol afronden van de AALO Kettlebell Trainer Level 2 ontvang je een branche-erkend certificaat. Met dit certificaat heb je bewezen over voldoende kennis te beschikken om door te gaan met AALO Kettlebell Trainer Level 3. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

  • Het certificaat AALO Kettlebell Trainer Level 2 is erkend door de branchevereniging voor beroepsopleiders (NRTO).
  • Het certificaat AALO Kettlebell Trainer Level 2 staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
  • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Het lesgeld voor de Kettlebell Trainer opleiding bedraagt € 99,00. Dit is inclusief het studiemateriaal. Het examengeld bedraagt € 49,00.

Doorstuderen na deze opleiding

Vul je AALO Kettlebell Trainer Level 2 direct aan met AALO Kettlebell Trainer Level 3. Met deze opleidingen mag je jezelf Kettlebell Expert noemen. Tijdens de AALO Kettlebell Trainer Level 3 gaan we nog dieper in op het trainen van specifieke spiergroepen met de kettlebell. Je volgt deze opleiding op mbo 4-niveau.